Magneto-ceramicele: solutie eficienta pentru eliminarea depunerilor de calcar

Dispozitivele magneto-ceramice, avand ferita drept element esential, rezolva in modul cel mai simplu si fiabil problema depunerilor de calcar din apa folosita de instalatiile de incalzire,  instalatiile de racire, generatoarele de abur, orice instalatii tehnologice ce folosesc apa drept agent, etc.

Desi exista numeroase tehnologii brevetate in domeniul dedurizarii apei, drept urmare a rezultatelor din cercetarea experimentala, sunt puse in valoare acum proprietatile feritelor ceramice drept singura metoda care in mod clar s-a dovedit a fi compatibila cu cele mai multe cerinte si care a luat proportii globale in ultimii ani.

Magnetizarea nici nu extrage si nici nu adauga nimic, ci accentueaza efectul substantelor introduse.

Magnetizarea produce inhibarea ruginei si prin faptul ca nu mai este necesara sarea sau alte substante in dozajele prevazute de proiectantii instalatiilor de dedurizare. Efectul caustic asupra instalatiilor este suprimat

Imaginea de mai jos ilustreaza rezultatul evolutiei depozitului  de calcar depus pe o instalatie aproape blocata si al carei cazan cu siguranta este incalzit  “la rosu” pentru a reusi sa transfere doar in mica masura caldura degajata de flacara arzatorului.  Eliminarea calcarului se va produce in lipsa oricarei  reactii vizibile.

  1. Situatia in care ajung majoritatea instalatiilor netratate corect.
  2. Procesul de dislocare a calcarului in camp magnetic a inceput.
  3. Dupa cca 2-3 luni instalatia este curata iar transferul termic este cel maxim posibil.

Fiabilitatea instalatiei creste pentru ca nu este supus metalul cazanului la incalziri exagerate si nici pompele nu sunt suprasolicitate electric.

Eliminarea calcarului atrage in mod indirect si reducerea consumului de gaze pentru ca acum, caldura este captata mai bine de catre cazan, iar caloriferele asigura si ele un transfer termic mult mai bun.

Exemple:

  • stratul de calcar de 1/16” grosime provoaca o scumpire a facturii la gaze de aproximativ 16%.
  • stratul de calcar de 1/8” grosime provoaca o scumpire a facturii la gaze de aproximativ 20%.

 

Vi se pare interesant? Puteti trimite un link catre un prieten.
Friend Email
Enter your message
Newsletter

* obligatoriu
Tastati adresa Dvs. de email
Tastati numele si prenumele Dvs.

Email Marketing Powered by MailChimp
Stiri
Sondaj

Cate incredere aveti in informatiile de pe Internet?

Afiseaza rezultate

Loading ... Loading ...