Apa magnetizata in brutarii, patiserii, cofetarii

Apa magnetizata are cateva calitati care o fac absolut necesara in activitatea de productie a brutariilor, patiseriilor, cofetariilor.

Astfel, in activitatea de productie, magnetizarea apei aduce urmatoarele avantaje:

  1. Generatoarele de abur sunt protejate contra depozitelor minerale
  2. Aburul este mai fin si penetreaza mai bine aluatul, ameliorand suprafata produselor
  3. Malaxarea se produce cu un consum mai mic de energie
  4. Apa magnetizata fiind mai fina, se produce un aluat mai rapid, omogen si mai bun
  5. Gustul este accentuat de apa magnetizata, coacerea este mai rapida iar productivitatea creste !
  6. Aditivii se pot folosi in cantitati mai mici deoarece apa magnetizata le amplifica efectul
  7. Tubulatura tuturor utilajelor prin care circula apa magnetizata este protejata contra depunerilor de ‘piatra’
  8. Durata de functionare intre doua interventii este mult mai lunga
  9. Durata de viata a instalatiilor prin care trece apa magnetizata se prelungeste prin faptul ca rugina este pasivizata de apa magnetizata iar substantele caustice generate de instalatiile clasice de dedurizare vor fi folosite in cantitati mult mai mici sau chiar deloc, functie de calitatea apei si numarul de magneti existenti

EXPLICATII >>>

1. Apa obisnuita:
  • este structurata din aglomerari mari de molecule elementare H2O  fapt ce afecteaza procesul de hidratare a aluatului
  • contine diverse minerale care la temperatura inalta intra in ‘sedimentare’ dar si diverse substante chimice precum Clorul care afecteaza gustul pe langa sanatatea consumatorilor.
2. Apa magnetizata:
  • are, spre deosebire de apa obisnuita, grupari mai mici de molecule H2O fapt ce determina o tensiune superficiala mult mai mica si astfel aluatul se va finaliza mai rapid la o calitate superioara
  • este ‘mai fina’ si supreseaza Clorul, contribuind si la o usora corectie a pH-lui final
Important: Efectele mentionate depind de numarul de magneti pe fiecare traseu specific:
  • generator abur
  • productie tehnologica
  • incalzire apa menajera

Atentie: la bacteriile legionella, care se dezvolta in depozitele minerale ale tubulaturii ce transporta apa calda si pot fi mortale.

CONCLUZII >>>

Apa magnetizata asigura:

  • un consum energetic mai mic ( gaze naturale, motorina si electricitate)
  • productivitate mai mare (datorita ‘udarii’ mai intense si uscarii mai rapide)
  • calitate mai buna a produsului finit ( omogenizarii mai bune a aluatului, coaja tratata cu abur magnetizat)
  • gust/arome mai accentuate ( pH corectat, substante chimice supresate)
Vi se pare interesant? Puteti trimite un link catre un prieten.
Friend Email
Enter your message
Newsletter

* obligatoriu
Tastati adresa Dvs. de email
Tastati numele si prenumele Dvs.

Email Marketing Powered by MailChimp
Stiri
Sondaj

Cate incredere aveti in informatiile de pe Internet?

Afiseaza rezultate

Loading ... Loading ...