Comparatia tehnologiilor privind dedurizarea apei

METODA CHIMICA

SCHIMBATORII IONICI

OSMOZA INVERSA

TEHNICA MAGNETIZARII

ADITIVII CHIMICI sunt cei care sunt folositi pentru a controla pH-ul, capacitatea termica, coroziunea, etc.  Dedurizatoarele pe baza de sare utilizeaza schimbatorii de ioni care inlocuiesc Sodiul cu Calciul sau orice alt mineral. Presupune fortarea trecerii apei netratate printr-o membrana ce filtreaza selectiv anumiti constituenti dintr-un fluid. Nu se adauga nimicSe efectueaza o rearanjare moleculara.

Aditivii nu sunt necesari.

Sistemul necesita o continua monitorizare si mentenanta pentru a realiza conditionarea corecta. Pe masura ce se obtine apa dedurizata, costurile devin considerabile si de asemenea si pericolele privind sanatatea oamenilor, durata de viata a elementelor active fiind de cca 7 ani. Sistemul necesita o presiune foarte inalta deoarece membrana este in mod normal neporoasa. Nu necesita sursa de energie.Este folosita energia interna a magnetilor.
Chimicalele pot pune in pericol sanatatea lucratorilor si mediului ori de cate ori se procedeaza la spalarea tuburilor. Sodiul trebuie adaugat in apa in locul mineralelor extrase (schimbator sare-ion).

Depozitele minerale distrug incet depozitele.

In zonele cu inalt continut de sare sau  mineral, membranele trebuie spalate frecvent  dar si  inlocuite la o cadenta uneori prea rapida. Nu sunt necesare operatiuni de mentenanta dupa momentul finalizarii instalarii si purjarii.

Nu exista operatiuni de reincarcare, consumabile si nici un fel de atentie.

Pot provoca caderi de presiune marind nevoia de energie. Sodiul eliberat  in apele dulci este coroziv.

Coroziunea datorata depozitelor de piatra este acum inlocuita cu coroziunea sarii, adica un schimb dezavantajos.

Pericole apar atat in privinta sanatatii oamenilor (hipertensiunea fiind una din formele agravate de Sodiu) dar si mediul este grav afectat de deversarile de sare.

Aceasta metoda este frecvent insotita  de intreruperi tehnologice si pierderi mari de apa.Se pierd cca jumatate din cantitatea de apa  obtinuta. Este un proiect de tip “paralel” adica: ataseaza-l sau desfa-l si muta-l “in alta locatie “.

Poate fi testat fara a afecta sistemul, contrar celorlalte tehnologii de tip “serial”.

Vi se pare interesant? Puteti trimite un link catre un prieten.
Friend Email
Enter your message
Newsletter

* obligatoriu
Tastati adresa Dvs. de email
Tastati numele si prenumele Dvs.

Email Marketing Powered by MailChimp
Stiri
Sondaj

Cum vi se par articolele de pe acest blog?

Afiseaza rezultate

Loading ... Loading ...