Ghid de utilizare

Bun venit pe blogul companiei Brumexlin!

Speram ca aici veti gasi articole care sa va ajute. Articolele publicate sunt grupate pe categorii si au atasate una sau mai multe etichete, astfel incat cautarea lor sa va fie la indemana.

Acest ghid de utilizare este grupat pe 10 sectiuni.

1. Prezentarea interfetei

Interfata blogului este impartita pe 3 coloane.

Initial, este afisata pagina principala a blogului – pagina Home. Aici se regasesc ultimele 10 articole publicate, pentru care se afiseaza doar un extras.

Meniul principal de sus contine paginile site-ului:

 • Despre: aici gasiti o descriere scurta a continutului si scopului acestui blog.
 • Ghid de utilizare: reprezinta ghidul de utilizare al blogului.
 • Termeni si conditii: termenii si conditiile de utilizare pentru blog.

Revenind la zona divizata in 3 coloane, in partea stanga aveti la indemana instrumente pentru cautarea articolelor care va intereseaza:

 • Categorii
 • Etichete
 • Ultimele 5 articole publicate
 • Arhivele blogului

In cadrul norului cu etichete, subiectele scrise cu litere aldine (ingrosate) sunt cele regasite in mai multe articole.  Dand clic pe un subiect, vor fi afisate in coloana din mijloc doar articolele asociate cu respectivul subiect.

Pe coloana din mijloc sunt afisate extrasele pentru ultimele 10 articole publicate pe blog. Pentru fiecare articol se pot vedea si caracteristicile acestuia. Pe linia de sus regasim titlul, data publicarii si autorul. Iar la sfarsitul articolului, pe liniile de jos sunt afisate categoria in care a fost publicat articolul, subiectele aferente si comentariile.

Imediat dupa imaginea din antet exista caseta pentru functia de cautare.

In coloana din dreapta se regasesc urmatoarele functii:

 • Stiri derulante
 • Autentificare: permite conectarea la un cont existent, sau crearea unui nou cont
 • Legaturi utile catre alte site-uri educationale

2. Citirea articolelor

Ultimele 10 articole publicate au afisate extrase in coloana din mijloc. Pentru a citit textul integral aferent unui articol, trebuie sa dati clic pe titlul sau pe link-ul “Cititi si restul”.

Pentru a citi alte articole se pot aplica criterii de filtrare (din categorii/etichete/arhive), sau pot fi efectuate cautari in functie de anumite cuvinte cheie.

3. Filtrarea articolelor

Filtrarea articolelor se poate efectua foarte usor in functie de:

 • Categorie:  in coloana din stanga, folositi selectorul de categorii/subcategorii pentru a filtra articolele.
 • Subiect/eticheta: in coloana din stanga exista un minipanou cu subiectele disponibile. Se da clic pe o eticheta de acolo si vor fi afisate doar articolele aferente respectivului subiect.
 • Data publicarii: se utilizeaza panoul cu arhive.

4. Cautarea articolelor

Pot fi efectuate cautari in cadrul articolelor publicate, dupa cuvinte sau combinatii de cuvinte, utilizand functia de cautare de sus.

5. Inregistrarea

Citirea articolelor publicate nu necesita inregistrarea. Insa daca doriti sa lasati un comentariu, atunci trebuie sa va creati un cont. Inregistrarea se efectueaza prin minipanoul cu titlul “Login” din dreapta.

Dupa ce ati dat clic pe legatura “Inregistrare” se va afisa un ecran nou, unde trebuie sa tastati numele Dvs. de utilizator si adresa  Dvs. de email. Dati clic pe butonul “Inregistrare”.

Alegeti cu grija numele de utilizator, deoarece acesta nu va mai putea fi modificat ulterior. Veti primi parola prin email si o puteti modifica ulterior.

In cazul in care aveti acces imediat la email, va puteti autentifica chiar in ecranul de inregistrare.

IMPORTANT: Daca imediat dupa inregistrare nu primiti emailul cu parola, verificati si folderele Spam/Junk din aplicatia Dvs. de email.

6. Autentificarea si deconectarea

In momentul crearii contului Dvs. de utilizator, veti primi parola prin email. Astfel, va puteti autentifica utilizand panoul “Login” din interfata blogului (in coloana din dreapta).

IMPORTANT: Daca imediat dupa inregistrare nu primiti emailul cu parola, verificati si folderele Spam/Junk din aplicatia Dvs. de email.

Dupa autentificare va puteti edita profilul in panoul de control, link accesibil din pagina Home – panoul de autentificare.

Puteti sa introduceti/editati datele Dvs. de contact: nume, prenume, porecla, adresa email, adresa Web, etc. Tot aici puteti modifica parola Dvs.

Pentru a salva modificarile efectuata dati clic pe butonul “Actualizeaza profil”.

Pentru a accesa blogul, dati clic pe legatura “Blog BRUMEXLIN” din coltul din stanga sus al ecranului.

Deconectarea din cont se realizeaza prin clic pe legatura “Logout”.

7. Citirea comentariilor.

La finalul articolul exista o bara, unde sunt afisate informatii despre articolul respectiv: categoriile in care este inclus, subiectele aferente si comentariile care au fost postate.

Se da clic pe comentarii si vor fi afisate toate comentariile aferente articolului. Comentariile sunt dispuse pe fire de discutii.

8. Trimiterea de comentarii

Afisarea comentariilor se face pe fire de discutii. Astfel, se poate trimite un mesaj (raspuns) catre un utilizator care a lasat un comentariu, sau se poate trimite un nou comentariu (se initiaza un nou fir de discutie).

Pentru a trimite un comentariu nou se da tasteaza textul in caseta goala de sub “Lasa un raspuns”, dupa care se da clic pe butonul “Posteaza comentariu”.

Pentru utilizatorii noi, primul comentariu trebuie aprobat de catre administratorul site-ului. Astfel, se poate vedea pe ecran mesajul “Comentariul Dvs. asteapta sa fie moderat”.

Pentru a raspunde unui utilizator care a lasat un comentariu, se da clic pe legatura “Raspunde” si se tasteaza textul mesajului, dupa care se apasa butonul “Posteaza comentariu”.

9. Gravatare

Probabil ca ati observat ca pentru unii utilizatori care au postat comentarii pe blog se afiseaza o mica imagine, in timp ce pentru alti utilizatori se afiseaza o imagine generica de genul celei de mai sus.

Imaginile respective se numesc gravatare si sunt asociate cu adresele email. Un gravatar este un avatar recunoscut global pe Web, fiind asociat cu o adresa de email.

Daca doriti ca identitatea Dvs. virtuala sa fie asociata cu un gravatar, atunci trebuie sa intrati pe www.gravatar.com si sa va definiti imaginea care va caracterizeaza.

(Mai multe despre gravatare veti gasi si intr-un articol viitor pe acest blog.)

10. Daca doriti sa deveniti contribuitor pe acest blog

In mod normal, vizitatorii sau utilizatorii inregistrati ca “abonat”  nu pot publica articole pe acest blog. Daca insa doriti sa contribuiti la continutul acestul blog educational, va rugam sa ne trimiteti un email si va putem upgrada contul

 

 

Lasă un răspuns

Newsletter

* obligatoriu
Tastati adresa Dvs. de email
Tastati numele si prenumele Dvs.

Email Marketing Powered by MailChimp

Stiri

Sondaj

Cate incredere aveti in informatiile de pe Internet?

Afiseaza rezultate

Loading ... Loading ...